BAe AFAF

 

To discuss your next project with our business development team please call 0151 427 8009 or get in touch.

The project involved an extension to an existing shed, divided into three areas designated for specific processes.
 
The area housing two main presses (essentially, large ovens) presented specific challenges. To prevent inevitable overheating, we designed a ventilation system to maintain temperatures at acceptable levels. And to accommodate the large cables serving the presses, we recommended trenches in the ground – calculating depth, distribution and routing to enable the structural engineer to convert them into buildable solutions.
 
We solved the issue of high level lighting maintenance by designing a walkway for the high level crane used in the building, and positioning the lights just above the walkway level.
 
And predicted energy usage was a remarkable 18% better than energy benchmarks, as a result of integrated sustainability. A key feature was the introduction of CHP to generate electricity; the heat rejection from the unit was then used to service an absorption chiller which gave chilled water that could be used as a ‘free’ cooling medium in another area of the building.

Client: BAe

Contract Value: £10M

BAE AFAF

Ensuring that every member of the project team has an equal voice and challenge expectations to achieve outstanding results.

SHA_line

Questions? Call Us

We're here to help.
Call us on 0151 427 8009 and speak with our Business Development Team about your project.

Get In Touch

Our Approach

We take an inclusive approach to your buildings. Learn more about our approach and how we work with you to help your buildings come alive.

Learn More

See More Projects

We have plenty of case studies from other successful projects in a large number of sectors to show you more of what we can help you achieve.

View More Projects